Rakupoltto alkaa.
Siirsimme työmme ulkokatokseen, jossa oli kolme polttouunia valmiina. Siellä oli myös pari savupönttöä osin purua täynnä. Pihassa oli myös maa-alue, jota käytettiin kostean maa-aineksen tarvitsevia töitä varten.
Koko päivä oli varattu tähän työstövaiheeseen.
Sitten vaan uuniin tarkkaan asetellen töitä, kaikkiin kolmeen. Kaasutohottimet päälle, lämpömittarit paikalleen ja vahdit tarkkailemaan lämpötilaa. Kun saavutettiin 950'c lämpö, oli aika nostaa isojen tukevien pihtien avulla työ kerrallaan joko maahan tai pönttöön, riippuen siitä mitä lasitetta oli käytetty tai millainen rakupoltto haluttiin.
Kun 'savustus' oli tehty, oli aika tarkastella polton onnistumista. Oliko pintaan tullut hyvä raku eli lohkeilevan oloinen pinta. Ja oliko lasitus saanut aikaan hienoja väripintoja.
Sitten vain pesemään töitä.
Lopuksi pidimme näyttelyn. Kokosimme kaikkien kurssille osallistujien työt luonnonkauniille, syksyn värittämälle kallioiselle rinteelle.
Aina kannattaa osallistua, kukin voimiensa mukaan.
Kiitos opettajalle Kirstille ja muillekin kanssakurssilaisille. Ihminen oppii parhaiten toisten kanssa tehden. Kokemus tiivistyy.😃
Lisäsin nämä uusimmat kuvat töistäni keramiikan välilehdelle. Käy kurkkaamassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti